Pokrenuta velika potraga za nestalom ženom u Stocu

Preporučujemo

Na poziv Saveza gorskih službi spašavanja u BiH jučer su se u ranim jutarnjim satima u potragu za pedesetogodišnjom Z.S. iz Stoca uključila tri tima Federalne uprave civilne zaštite, saopćeno je iz FUCZ.

Po izuzetno teškim vremenskim uslovima oko 50 pripadnika GSSuBiH, među kojima su bili i pripadnici FUCZ, radili su na pregledanju korita rijeke Bregave i kopnenih zona na užem gradskom području Stoca. Teren po kojem je vršena pretraga bio je vrlo strm, klizav i stjenovit sa gustom vegetacijom, a vremenski uslovi vrlo loši, uz kišu, snijeg i jaku buru.

- -

Pretražuje se područje površine od 5 kvadratnih kilometara, a zaključno sa jučerašnjim danom pregledano je uže gradsko područje Stoca, Komanje brdo te područje star og grada u Stocu.Pripadnici FUCZ su na početku jučerašnje potrage upozorili sve učesnike na minska polja, posebno ona prema entitetu RS, koja su nekih kilometar i po od grada Stoca.

U potragu su, pored spasilaca GSSuBiH i FUCZ, uključeni policija, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stolac i rodbina nestale žene. Prema izjavi njenog sina, žena je duševni bolesnik, a nestala je u Stocu u noći između 18. i 19. marta, dok je nestanak policiji prijavljen u utorak (20. marta) oko podne, kada je i krenula potraga za njom.

Danas je nastavljena potraga i učešće FUCZ sa ukupno 13 pripadnika osposobljenih za ovu vrstu potrage. Ukoliko i današnja potraga ne bude dala rezultate biće nastavljena i sutra, a u toku je razmatranje plana za nastavak ili mogui prelazak na potragu sa smanjenim intenzitetom do prijema novih informacija, saopćeno je jutros iz Federalne uprave civilne zaštite.

Najnovije

Nezavisni operator sistema u BiH saopćio ko je krivac za nestanak struje u petak

Nezavisni operator sistema u Bosni i Hercegovini (NOS) saopćio je informacije o uzroku nestanka struje u BiH i drugim...