Polaganjem cvijeća u Zenici obilježen Dan nezavisnosti BiH

preporučujemo

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti onima koji su životom platili nezavisnost Bosne i Hercegovine na spomen-obilježjima u Zenici obilježen je današnji praznik.

Polaganje cvijeća i odavanje počasti prvo su upriličili predstavnici Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, a predsjedavajući Skupštine ZDK Ćazim Huskić je kazao da je ovo ko zna koji po redu rođendan naše domovine.

“Ovaj rođendan je morao biti potvrđen krvlju našeg naroda i ne želim da se to ikada i bilo gdje na svijetu ikome više dogodi”, kazao je Huskić.

Gradska uprava Zenice program obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine počela je polaganjem cvijeća na spomen-obilježju Papirna nakon čega je centralni program održan na spomen-obilježju Kameni spavač u centru Zenice.

Predstavnici političkih stranaka, udruženja i Pravnog fakulteta u Zenici položili su cvijeće i odali počast poginulim borcima i civilnim žrtvama rata, a hor Kasiopeja izveo je pjesme “Zemljo moja” i “S one strane Plive”.

Najnovije

Blaž Slišković je novi trener FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar je dobio novog trenera, a to je bh. nogometni stručnjak Blaž Slišković. Ovu odluku donijeli su...