Policija spriječila ulazak boraca u zgradu Parlamenta FBiH, evakuisani zastupnici

Preporučujemo

Demobilisani borci Armije Bosne i Hercegovine i HVO-a i dalje su ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH i traže da Predstavnički dom raspravlja o njihovim zahtjevima.

Reporter N1 televizije  javlja da je nekoliko predstavnika ove populacije ušlo u zgradu, gdje su 20-ak minuta razgovarali sa predstavnicima Federalne uprave policije.

- -

Nakon što je obavljen razgovor, predstavnici demobilisanih boraca su napustili zgradu. Obezbjeđenje ne dozvoljava kretanje kod ulaza u zgradu, već sve prisutne usmjerava ispred sale za sjednice u prizemlju. Došlo je i do žučne rasprave između obezbjeđenja i predsjednika Kluba DF-a u Predstavničkom domu Dženana Džonlagića i poslanika ove stranke Mahira Mesalića kojem nisu dozvolili da se popne na sprat, nakon čega su se vratili ispred sale.

Na naše pitanje jednom od članova obezbjeđenja, zašto nam ograničavaju kretanje kada je sve mirno, dobili smo odgovor: “Tenzija je velika, molim Vas udaljite se.” U ovim trenucima zasjeda kolegijum Predstavničkog doma, s obzirom na to da planirana vanredna sjednica nije ni počela.

Reporter N1 televizije javio je da su demobilisani borci tražili prijem kod predsjedavajućeg Predstavničkog doma Edina Mušića, ali on je to odbio. Borci su pokušali ući u zgradu, ali ih je policija spriječila.

Nakon toga, pripadnici policijskih snaga započeli su evakuaciju uposlenika ove institucije na sporedne izlaze. Evakuisani su i zastupnici, a u zgradi su ostali samo zastupnici DF-a i A-SDA.

- -

Podsjećamo, grupa od blizu stotinu demobilisanih boraca Armije RBiH i HVO-a, stigli su danas ispred zgrade Parlamenta FBiH.

Borci traže da Parlament započne raspravu o njihovim zahtjevima i poručuju da se neće skloniti sa platoa.

Najnovije

Društvenim mrežama šire se “ratne fotografije” Štukana i Đure: Ovo su scene iz filmova

Poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden je nedjelju na aerodromu "Nikola Tesla" zbog optužbi da predstavlja "bezbjednosnu...