Policija tokom sarajevskog derbija oduzela desetine baklji i drvenih palica

Preporučujemo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je da je na jučerašnjem sarajevskom derbiju oduzeta 81 baklja i 46 komada drvenih palica tokom strogih pretresa uoči početka utakmice.

Željezničar i Sarajevo u blijedom i prepunom tenzija derbiju remizirali su bez golova, a utakmica će se pamtiti po tri crvena kartona i strogim kontrolama kakve još nisu viđene na domaćim utakmicama.

- -

Navijači oba kluba prije početka utakmice prolazili su kroz kabine za pretres, što je uzrokovalo velike gužve te ulazak navijača Sarajeva znatno ranije na utakmicu. S druge strane, domaći navijači su također imali svoje probleme pa su zbog cijelog tog protesta brojni zakasnili na početak utakmice.

Međutim, iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su da je tokom kontrole na ulazima oduzeta 81 baklja te 46 drvenih palica.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, prilikom provođenja mjera i radnji na osiguranju derbi utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo, koja se odigrala jučer na stadionu Grbavica, prilikom pregleda prostora tribina i Fan shopa, pronašli su i privremeno oduzeli 81 komad baklji i 46 komada drvenih palica – držalica”, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Također, dodaje se i da su policijski službenici izdali šest prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja protiv javnog reda i mira.

Najnovije

Bećirović i Komšić se sastali s Gutteresom: Izgradnja budućnosti mira zahtijeva suočavanje s prošlošću

Predsjedavajući Denis Bećirović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarali su s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antóniom Gutteresom dan...