Policija u akciji uhapsila dva pripadnika Oružanih snaga BiH

Preporučujemo

Pripadnici Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije (SKP) MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer su proveli operativnu akciju na podučju Mostara i Čapljine s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.

Uhapsili su oosbe inicijala T.T. (1994. godište) iz Mostara i R.R. (1998. godište) iz Čapljine.

- -

Kako je saopćeno, prilikom hapšenja kod njih su pronađeni suha zeljasta tvar koja asocira na marihuanu, bijela praškasta tvar koja asocira na speed, te tablete koje asociraju na ecstasy.

Na osnovu usmenih naredbi općinskih sudova u Mostaru i Čapljini, pretresene su kuće objekti koje koriste osumnjičeni, kao i jedno vozilo. U pretresima su pronađene dvije automatske puške, veća količina streljiva, kao i određena količina vojne opreme, te određena količina suhe zeljaste tvari koja asocira na marihuanu i vaga za precizno vaganje opojne droge, dok je pretresom vozila pronađen 81 komad tableta koje asociraju na ecstasy.

– Obje osobe su aktivni službenici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Sa događajem je upoznat postupajući tužitelj Kantonalnog tužilaštva HNK – navedeno je u saopćenju.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...