Policija u Rudom otkrila 28 ilegalnih migranata

Preporučujemo

Policijski službenici Policijske stanice Rudo su 18.04.2018. godine u 11,15 sati, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, a postupajući po Planu sprečavanja ilegalne migracije, na lokalnom putu Mioče – Mokronozi, tačnije u mjestu Mioče, opština Rudo, zatekli dvadeset i osam ilegalnih migranata.

Tom prilikom utvrđeno je da se radi o migrantima oba pola i različite životne dobi, koji su državljani Afganistana i koji su na područje Republike Srpske BiH ušli iz susjedne zemlje, Srbije, prenosi NAP.

Svih pronađeni ilegalni migranati isti dan predati su na dalje postupanje pripadnicima Granične policije BiH – terenska jedinica Istok u Višegradu, na dalji rad i postupanje sa istima.

Od 1. januara do 15. aprila 2018. godine u pokušaju ili neposredno nakon ilegalnog prelaska državne granice pripadnici Granične policije BiH otkrili su 1.036 državljana zemalja visokog migracijskog rizika, što je značajno povećanje u odnosu na isti period 2017. godine.

Uz navedeno, 1.191 osoba je spriječena da uđe u BiH na način da su odustali od pokušaja prelaska granice zbog angažiranja policijskih službenika na samoj graničnoj liniji s Crnom Gorom i Srbijom.

Najnovije

Bliži se kraj egzodusu, ko je pobjegao, pobjegao je? “Nakon referenduma Kremlj ide korak dalje”

Ruski nezavisni portal Meduza, koji djeluje iz inostranstva, javlja da ruske vlasti planiraju zatvoriti granice za muškarce u dobi...