Policija u Sarajevu zaplijenila skupocjeni vozni park koji pripada Arnautoviću i Magliću

Preporučujemo

Tokom pretresa koji su izvršeni na više lokacija u Kantonu Sarajevo po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, uz nadzor Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo oduzeli su više vozila.

Akcija “Bumerang” je provedena u cilju dokumentovanja krivičnih djela “organizovani kriminal” u vezi sa “neovlaštenim prometom opojnih droga”, zatim “neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, te proizvodima vojne opreme” i “pranjem novca”, propisanim Krivičnim zakonom BiH, za koja su osumnjičeni A. A. i A. M. iz Sarajeva.

U akciji “Bumerang” policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli pet skupocjenih motornih vozila (Mercedes G klasa, Audi A6, Range Rover, BMW, Nissan Qashqai), zatim četiri motocikla, veću količinu novca, mobilnih telefona, laptopa, prenosnih uređaja, kao i dokumentacije o prometu pokretne i nepokretne imovine, novčanih transakcija, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz za kriminogene aktivnosti navedenih osoba.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine nastavljaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Podsjetimo, tokom ove akcije tragalo se za predmetima osumnjičenog Admira Arnautovića, koji je nedavno uhapšen i kojem je određen jednomjesečni pritvor, kao i drugoosumnjičenog Adnana Maglića koji je u bjekstvu i za kojim policija traga.

Najnovije

U BiH najviše zarađuju direktori, više od polovice radnika nezadovoljno svojim primanjima

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta više od čistača koji su...