Policija upala na zabavu sa 300 gostiju u Hrvatskoj, prisutni ih gađali flašama

preporučujemo

U Hrvatskoj u Brnazama kod Sinja došlo do velikih nereda nakon što je policija upala na zabavu na kojoj je bilo oko 300 ljudi.

– Policija su dobili su dojavu o kršenju epidemioloških mjera te narušavanju javnog reda i mira, a po izlasku na teren u objektu su zatekli 300-tinjak osoba. Ubrzo nakon što su ušli u objekt policajce je napalo je nekoliko osoba koje su ih počele gađati flašama pa je pozvana interventna policija – potvrdili su iz splitsko-dalmatinsko policije.

I dok policija još provodi kriminalističko istraživanje kako bi utvrdile sve protupravne aktivnosti u ovom slučaju, Index raspolaže snimkom sa sinoćnjeg tuluma u Brnazama.

Zabava se održavala u objektu u kojem se inače ne živi a koji se nalazi na osami, blizu polja, na takozvanoj Meljači.

Objekat u kojem se okupila masa ljudi je bio opremljen i disco svjetlima.

Jedan policajac i jedna djevojka završili su na Hitnoj pomoći.

– Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima povrijeđeni su u predjelu glave te im je pružena ljekarska pomoć u Hitnoj medicinskoj službi u Sinju, gdje su im utvrđene lakše tjelesne povrede. Pronađen je 20-godišnji vlasnik objekta koji se dovodi u vezu s organiziranjem ovog okupljanja te je uhapšen i doveden u službene prostorije policije i nad njim je u toku kriminalističko istraživanje – navodi se iz PU splitsko-dalmatinske, piše Index.hr.

Najnovije

Ispred vrtića u Novom Gradu autom udareno dijete, vozač pobjegao

Policija Kantona Sarajevo traga za nepoznatim vozačem koji je jučer ispred JU Djeca Sarajeva - vrtić ŽIŠ u ulici...