Policija zatekla K.A. i migranta iz Sirije kako pakuju drogu

preporučujemo

Pripadnici Sektora kriminalističke policije i policijske stanice Velika Kladuša su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i naredbe za pretres Općinskog suda Vizvršili pretres stana i pomoćnih objekata vlasništvo G. V. rođena 1999. godine iz Velika Kladuše. Tokom pretresa u kući su zatečena lica K. A. rođen 1986. iz Velika te strani državljanin – migrant koji je o sebi dao podatke A. A. rođen 1997. iz Sirije koji su vršili pakiranje narkotičkih sredstava.

Prilikom pretresa pronađen je 41 paketić sačinjen od pvc folije sa sadržajem suhe biljne materije koja asocira na biljnu vrstu ‘Cannabis sativa’, 10 paketića sačinjenih od alu folije sa sadržajem nepoznate materije te jedna pvc vrećica u kojoj se također nalazila neutvrđena količina nepoznate biljne materije koja asocira na biljnu vrstu ‘Cannabis sativa’. Također su pronađena i 23 paketića sačinjena od pvc folije sa tabletama koje asociraju na opojno sredstvo ‘Extazi’, jedna digitalna vaga za precizno mjerenje i jedan mobilni telefon.

Po završetku pretresa pronađena sredstva su izuzeta dok su navedena lica lišena slobode i nad istima se po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca provodi kriminalistička obrada zbog sumnje da su počinili krivično djelo ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’, piše Saff.

Najnovije

Mnoga pitanja bez odgovora: Kako su u Srbiji povezani vlast i organizirani kriminal?

Mafijaško-politički skandal trese Srbiju i sve u vezi hapšenja Veljka Belivuka i njegove grupe postaje vrlo neugodno za vlast....