Policijska akcija “Damar”: Tri osobe uhapšene zbog šverca droge iz BiH u Austriju

Preporučujemo

Tri osobe su uhapšene, a otkrivena je i laboratorija sa vještačkim uslovima za uzgoj marihuane, u sklopu policijske akcije “Damar”, u sklopu koje su u toku pretresi na šest lokacija na području Bijeljine i Vukosavlja.

Osumnjičene terete da su od aprila do ovog mjeseca osnovali organizovanu kriminalnu grupu radi proizvodnje i krijumčarenja marihuane i skanka iz BiH u Austriju.

Ovu međunarodnu akciju su rano jutros započeli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa MUP-om Austrije i MUP-om Srbije, te uz pomoć pripadnika MUP-a Republike Srpske.

“Akcija je usmjerena na prikupljanje dokaza o organizovanom kriminalu, u vezi sa prometom drogama”, potvrđeno je za “Nezavisne” iz SIPA-e.

U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata, te pokretnih stvari i lica na šest lokacija. Akcija se izvodi po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Najnovije

Rudari traže hitan sastanak sa ministrom Nerminom Džindićem

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH zatražio je hitan sastanak sa ministrom Nerminom Džindićem povodom rješavanja aktuelne...