Policijska akcija ‘Pretis’ u Vogošći: Zbog droge uhapšen 27-godišnjak iz Srebrenice

Preporučujemo

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Odjeljenja kriminalističke policije Vogošća i Jedinice za podršku, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, jučer su na području općine Vogošća preduzimali operativno-taktičke mjere i radnje na realizaciji akcije kodnog naziva “Pretis”.

Izvršenim pretresom ugostiteljskog objekta “WEST”, u ulici Braće Halać, općina Vogošća, kod 27-godišnjeg M. S., koji je inače rođen u Srebrenici, nastanjen u Sarajevu, pronađeno je i oduzeto sljedeće:

– 25 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogue marihuanu, 45 grama bijele materije koja asocira na opojnu drogu speed, pribor za prepakivanje droge i jedna vaga.

Isog dana M. S. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djeloNeovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, on će danas uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...