Policijske službenice na radionici o razvoju liderskih vještina

Preporučujemo

Razvoj liderskih vještina, tema je dvodnevne radionice koja je danas počela na Jahorini i kojoj prisustvuje oko 30 policijskih službenica iz agencija za provođenje zakona u BiH.

Radionica se realizira u okviru projekta “Jačanje kapaciteta policijskih službenica-potencijalnih liderica“, koji se provodi uz podršku Ambasade SAD.

- -

Cilj radionice je podizanje svijesti o rodnoj ravnopravnosti, razvoj liderskih vještina i osnaživanje policijskih službenica, što će im pomoći u daljem profesionalnom razvoju i napredovanju u karijeri.

U okviru treninga bit će obrađene osnovne oblasti u vezi sa rodnim pitanjima, s ciljem podizanja svijesti o rodnoj ravnopravnosti i značaju ravnopravnog učešća muškaraca i žena na svim pozicijama i nivoima odlučivanja u sektoru sigurnosti. Također, bit će obrađene konkretne teme u vezi s liderstvom, stilovima rukovođenja, osobinama lidera/ica, poslovnom komunikacijom i ulogom žene u javnom životu BiH, kao i osnove javnog nastupa i komunikacije s medijima.

U okviru spomenutog projekta, Udruženje “Mreža policijskih službenica“ do kraja septembra realizirat će radionice ovog tipa za 100 policijskih službenica iz policijskih agencija u BiH, s ciljem jačanja kapaciteta policijskih agencija i stvaranja pretpostavki za unapređenje većeg broja policijskih službenica, imajući u vidu činjenicu da u policijskim strukturama u BiH gotovo nema žena na višim i rukovodećim pozicijama, saopćeno je iz Udruženja “Mreža policijskih službenica”.

Najnovije

Ademović se požalio na vrućinu: U parlamentu ne rade klima uređaji

Da i političari "muku muče" s vrućinama na radnom mjestu potvrđeno je i na današnjoj hitnoj sjednici Doma naroda...