Policijske službenice na radionici o razvoju liderskih vještina

Preporučujemo

Razvoj liderskih vještina, tema je dvodnevne radionice koja je danas počela na Jahorini i kojoj prisustvuje oko 30 policijskih službenica iz agencija za provođenje zakona u BiH.

Radionica se realizira u okviru projekta “Jačanje kapaciteta policijskih službenica-potencijalnih liderica“, koji se provodi uz podršku Ambasade SAD.

Cilj radionice je podizanje svijesti o rodnoj ravnopravnosti, razvoj liderskih vještina i osnaživanje policijskih službenica, što će im pomoći u daljem profesionalnom razvoju i napredovanju u karijeri.

U okviru treninga bit će obrađene osnovne oblasti u vezi sa rodnim pitanjima, s ciljem podizanja svijesti o rodnoj ravnopravnosti i značaju ravnopravnog učešća muškaraca i žena na svim pozicijama i nivoima odlučivanja u sektoru sigurnosti. Također, bit će obrađene konkretne teme u vezi s liderstvom, stilovima rukovođenja, osobinama lidera/ica, poslovnom komunikacijom i ulogom žene u javnom životu BiH, kao i osnove javnog nastupa i komunikacije s medijima.

U okviru spomenutog projekta, Udruženje “Mreža policijskih službenica“ do kraja septembra realizirat će radionice ovog tipa za 100 policijskih službenica iz policijskih agencija u BiH, s ciljem jačanja kapaciteta policijskih agencija i stvaranja pretpostavki za unapređenje većeg broja policijskih službenica, imajući u vidu činjenicu da u policijskim strukturama u BiH gotovo nema žena na višim i rukovodećim pozicijama, saopćeno je iz Udruženja “Mreža policijskih službenica”.

Najnovije

Biden ipak Ukrajini šalje projektile dugog dometa

Američki predsjednik Joe Biden obavijestio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da će Washington opskrbiti Kijev projektilima ATACMS dugog dometa,...