Policijski sindikat u Srbiji traži legalizaciju prostitucije

Preporučujemo

Sindikat policije i policijskih starješina predložio da se u Srbiji legalizira prostitucija, no zasad na taj prijedlog nema službene reakcije državnih organa, piše B92.

Predsjednik tog sindikata Blažo Marković izjavio je za TV Prva kako postoje najmanje tri razloga zbog kojih je Sindikat policije i policijskih starješina predložio da se u Srbiji legalizira “najstariji zanat na svijetu”, s tim da je prvi i najvažniji, kako je pojasnio, zdravlje stanovnika Srbije.

- -

– Drugi razlog je taj što bi se legalizacijom prostitucije popunio proračun Srbije, a u prilog tome govore primjeri brojnih država koje su to već uradile. Treći razlog je što bi onda inspektori, koji sada rade na suzbijanju prostitucije, mogli raditi na ozbiljnijom stvarima, poput bijelog roblja – kazao je Marković.

Na pitanje što očekuje od države, Marković kaže kako je sve u fazi prijedloga i da nije važno hoće li taj prijedlog pripremiti sindikat ili npr. Ministarstvo zdravlja, već da se prijedlog ozbiljno uradi i izađe pred Vladu Srbije, prenosi Fena.

Međutim, mnogi još taj prijedlog prihvaćaju s dozom smijeha, no kada razmisle, smatra Marković, u pitanju je pozitivna stvar koja će utjecati i na zdravlje stanovnika Srbije, ali i na proračun.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...