- Advertisement -

Poljoprivrednici FBiH ogorčeni: Gorivo mnogima još nije podijeljeno

Preporučujemo

Podjela dizel goriva u količini od 1.400.000 litara poljoprivrednim proizvođačima iz postojećih zaliha federalnih robnih rezervi koje odobrila Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nije ni blizu kraja iako je proljetna sjetva u završnoj fazi.

Potvrdili su nam to u Udruženju poljoprivrednika FBiH.

– Privodi se kraju, ali tek prvi krug. Ni on nije završen, trebala je Federalna direkcija robnih rezervi daleko brže reagovati. Ovako mnogi poljoprivrednici završavaju proljetnu sjetvu, a da nisu dobili gorivo – kaže za Faktor Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Kako naglašava naš sagovornik, poljoprivredni proizvođači iz drugog kruga su još na čekanju.

– U pitanju su oni poljoprivrednici kojima je bio istekao ugovor s državom o korištenju zemljišta. Tek po obnavljanju ugovora mogli su aplicirati za dobijanje goriva – ističe Bićo.

Tončo Bavrka, direktor Federalne direkcije robnih rezervi, u izjavi za Faktor datoj 20. aprila kazao je kako “vjeruje da će gorivo biti podijeljeno do kraja mjeseca”. To se, očigledno, nije desilo. Pokušali smo dobiti objašnjenje od Bavrke, ali on se nije javljao na naše telefonske pozive.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Parlament BiH danas o budžetu i izbornom zakonu

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebao da razmatra principe Prijedloga zakona o budžetu...