POLJSKA Djevojka (18) poginula dok je polagala vozački: Na njen auto je naletio voz

Preporučujemo

Mlada djevojka koja je polagala vozački ispit u poljskom selu Zaskale poginula je prošlog četvrtka nakon naleta voza na automobil. Nesreća se dogodila kada joj se automobil ugasio na pružnom prelazu.

Kako navodi Daily Mail, poginula je 18-godišnja Angelika dok je ispitivač istrčao iz automobila nekoliko trenutaka prije udara. Nesretni slučaj snimile su nadzorne kamere poslovnog objekta koji se nalazi blizu pruge.

- -

Na snimci se vidi kako crveni Suzuki Baleno staje na pruzi dok iz njega istrčava ispitivač (62) kojeg nisu imenovali. Nekoliko trenutaka kasnije voz udara u automobil i gura ga niz prugu.

– Kada smo dotrčali do automobila djevojka je bila još uvijek vezana. Ispitivač je stajao kraj nje i nije napravio ništa – rekao je Rafal Kwak, očevidac nesreće.

Dodao je kako je od njega tražio prvu pomoć, no on ju nije mogao naći.

– Još uvijek je disala, no bilo joj je sve lošije. Umrla je pred našim očima – rekao je Kwak.

- -

Drugi očevidac koji je htio da ostane anoniman rekao je kako joj je nedostajalo još pola metra da se spasi. Rekao je i kako je mašinovođa nekoliko puta oglasio sirenu.

Onda sam vidio kako voz gura automobil ispred mene – rekao je. Angelika je pretrpjela veliki broj povreda te je prebačena u bolnicu u grad Nowy Targ gdje je preminula.

Najnovije

Početak marta bit će natprosječno topao uz “prljavu” kišu, temperature negdje i preko 21 stepen

Početak marta obilježit će natprosječno toplo vrijeme za ovo doba godine, ali uz kišne intervale i oblačnost u većem...