Pomoćnik šefa krim-policije Brčko distrikta zaustavljen zbog prebrze vožnje, u automobilu pronađen 1,1 kg čistog kokaina

preporučujemo

U akciji zadarske policije uhapšen je Zlatko Androšević, pomoćnik šefa Krim-policije Brčko distrikta, nakon što je u automobilu koji je vozio pronađeno 1,1 kilogram čistog kokaina, saznaje Srpskainfo.

Vrijednost zaplijenjene droge procijenjena je na 260.000 maraka.

Brčanski šef policije je, nakon informacije o hapšenju, suspendovao Androševića.

Policija je zaustavila visokorangiranog policijskog službenika iz Brčkog zbog prebrze vožnje na autoputu Zagreb – Split.

– Vozač je zaustavljen kod odmarališta Marune, jer je vozio 50 kilometara na čas brže od dozvoljene brzine. Tokom kontrole utvrđeno je da je vlasnik automobila drugi državljanin BiH, a tokom razgovora vozač se ponašao i više nego sumnjivo – naveli su u zadarskoj Policijskoj upravi.

Zbog sumnje da Androšević nešto krije automobil je prevezen u krug policije, gdje je tokom pretresa pronađen paket od 1,1 kilogram kokaina velike čistoće.

U pretresu automobila pronađeni su i uređaji za zaštićenu komunikaciju, kao i manji novčani iznos.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresla je juče objekte koje je koristio osumnjičeni Androšević, ali detalji ove akcije nisu saopšteni javnosti.

Najnovije

DF Novi Grad Sarajevo: Ljudi koji izdaju Bogićevića zaslužuju Dragu Jurića i Bajru Bibera

Mirza Selimbegović, kadar Naroda i pravde, izabran je danas za novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo. Izbor novog predsjedavajućeg...