Ponovo blokirana gradnja Pelješkog mosta: Stigla žalba Austrijanaca

Preporučujemo

Nakon što su već prije objavile javna nadmetanja za gradnju i nadzor radova na Pelješkom mostu, Hrvatske ceste početkom ovog mjeseca raspisale su i tender za izgradnju pristupnih cesta mostu Pelješac i to dionice Duboka – Sparagovići.

No, kao i u slučaju konkursa za gradnju mosta i nadzor radova, i konkurs za izgradnju pristupnih cesta zapeo je na žalbama, prenosi Jutarnji.hr.

- -

Naime, austrijska građevinska firma Swietelsky podnijela je Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) žalbu na  dokumentaciju za taj posao čija je procijenjena vrijednost 482 milijuna kuna bez PDV-a.

I dva mjeseca za odluku A dok DKOM ne riješi tu žalbu, zaustavlja se postupak javne nabavke. Stoga će rok za podnošenje ponuda koji je bio predviđen za 25. aprila ove godine biti sigurno produžen samo je pitanje koliko dugo.

Žalbe su usporile konkurs za nadzor radova na Pelješkom mostu za gotovo dva mjeseca za koliko je morao biti produžen rok za podnošenje ponuda, piše radiosarajevo.ba.

Prvo su španske kompanije IDP i Eptisa Adria u oktobru prošle godine žalile na konkursnu dokumentaciju. Eptisa je odustala od svoje žalbe, a DKOM je odluku o žalbi IDP-a donio nakon više od mjesec dana i poništio je dio konkursne  dokumentacije.

Najnovije

Maloljetnik koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru je državljanin Saudijske Arabije, bio s porodicom na odmoru

Maloljetnik, koji se jučer utopio na Jablaničkom jezeru, državljanin je Saudijske Arabije, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog...