- Advertisement -

Ponovo odloženo suđenje za zločin u Kravici

Preporučujemo

Glavni pretres u ponovljenom suđenju osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, koji su optuženi za ratne zločine u Kravici kod Srebrenice, ponovo je odloženo, drugi dan zaredom.

Kako je rečeno, suđenje je odloženo zbog bolesti jednog od optuženih.

Pretres je odložen i juče, jer se na suđenju pred Specijalnim sudom u Beogradu nije pojavio Dragomir Parović, jedan od osmorice optuženih.

Prema riječima Parovićevog zastupnika Vladana Stefanovića, optuženi je prije oko deset dana prerezao sebi vene, nakon čega je hospitalizovan i trenutno se nalazi na odjeljenju za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mjestu Kravice kraj Srebrenice u julu 1995. optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Kako se navodi u optužnici, oni su zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mjestu Kravica u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka, tokom genocida u Srebrenici.

Novo ročište zakazano je za kraj maja, kada bi trebalo da budu saslušani zaštićeni svjedoci, prenosi N1.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bivšem ukrajinskom predsjedniku zabranjen izlazak iz zemlje

Bivšem ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku dvaput je zabranjeno napustiti Ukrajinu kako bi učestvovao na sastanku tijela NATO saveza u...