Ponovo uništena rampa na pružnom prelazu u Banjoj Luci, vozač kamiona zanemario signalizaciju

Preporučujemo

U banjalučkom naselju Vrbanja juče je zabilježen vanredni događaj kada je, ne poštujući aktiviranu svjetlosnu, kao i drumsku signalizaciju, vozač kamiona ugrozio sopstvenu sigurnost, ali i sigurnost odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja.

 

- -

Vozač kamiona je prešao preko putnog prelaza uprkos aktiviranom svjetlosnom signalu koji je najavljivao prolazak voza i pri tome udario i polomio polubranik, saopćeno je iz Željeznica RS-a.

 

Ovo je drugi put u posljednjih nekoliko da u naselju Vrbanja nesavjesni vozači na ovaj način ugrožavaju saobraćaj i oštećuju rampe na istom mjestu.

 

- -

– Željeznice RS-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju i podsećaju na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i odgovorno ponašanje prilikom prelaska preko pruge, čime će se izbjeći, ali i smanjiti broj nezgoda i udesa na putnim prelazima, koji mogu imati tragične posljedice za sve učesnike u saobraćaju – saopćeno je iz ŽRS.

Najnovije

Zbog podrške Palestini austrijski aktivist optužen da je hvalio terorizam, bit će izveden pred sud

Austrijski aktivist Michael Probsting bit će izveden pred sud pod optužbom da je "hvalio i podržavao terorizam" zbog govora...