Porodica Džene Gadžun sprema novi protest

Preporučujemo

Porodica Džene Gadžun, dvoipogodišnje djevojčice iz Bilješeva kod Kaknja, koja je u novembru prošle godine preminula nakon operacije očnog kapka u privatnoj stomatološkoj ordinaciji Bejtović u Sarajevu najavila je novi protest.

Ovog puta, porodica će protestovati ispred Kantonalne bolnice Zenica, gdje i danas radi dr. Nina Jovanović, doktorica koja je izvodila operativni zahtjev u stomatološkoj stolici, kada je dijete doživjelo srčani zastoj i palo u komu iz koje se nikad nije probudilo.

Protest će biti održan u sljedeću srijedu, 14. decembra ispred kapije KB Zenica od 12 do 14 sati.

– Svi koji budete u mogućnosti podržite pravdu za našu Dženu. Svi koji niste mogli u Sarajevo doći evo imate priliku u Zenici da nas podržite – objavila je majka djevojčice na društvenim mrežama.

Roditelji i maloljetna braća Džene Gadžun 14. novembra su protestovali i ispred Vlade Kantona Sarajevo, nezadovoljni (ne)postupanjem nadležnog ministra Harisa Vranića u slučaju smrti djevojččice, ali i ispred zgrade Tužilaštva KS, koje već duže od godinu provodi istragu slučaja i još nije donijelo tužilačku odluku.

Najnovije

Salkić: Ništa od nezavisnog RS-a, on će biti sve više ovisan od BiH jer je pred kolapsom

U samom jednom danu iz Banje Luke poslane su opasne poruke za opstanak Bosne i Hercegovine. Prvo je predsjednik Narodne...