Porodica Memić od premijera Zolja traži da se omoguće novi protesti unatoč zahtjevima za zabranom

Preporučujemo

Otac ubijenog mladića Dženana Memića Muriz Memić u petak 13. aprila susreo se sa premijerom Kantona Sarajevo Ademom Zoljem s kojim je razgovarao o slučaju ubistva svog sina.

Memić je za agenciju Patria kazao da očekuje podršku premijera KS te da je to i njemu rekao. Porodica Memić planira organizirati nove proteste, a prema informacijama kojima raspolažu bilo je zahtjeva da se ne odobri novo okupljanje.

- -

– Ja sam mu rekao da očekujem da u skladu sa zakonom i njegovom pozicijom omogući neophodne saglasnosti za proteste – kazao je Memić ne navodeći datum protesta.

Memić je sa premijerom Zoljem razgovarao i o smjeni Elvedina Okerića sa čela Komisije za sigurnost. Memić smatra da je upravo zalaganjem te komisije formirano Ad hoc tijelo koje je utvrdilo značajne činjenice u vezi sa ubistvog njegovog sina.

Memić je premijeru Zolju kazao da neće odustati od svoje borbe sve dok se ne razriješi Dženanovo uboistvo. Od Zolja je zatražio da se ne spriječavaju protesti niti da se politika miješa u ovaj slučaj koji nije riješen više od dvije godine.

Posljednji protesti su održani 8. februara 2018. godine na drugu godišnjicu događaja u Velikoj aleji kada je Dženan zadobio povrede pod još nerasvijetljenim okolnostima od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine, piše agencija Patria.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...