Porodica Memić: Ovo nije kraj, borba slijedi; zahvalni Gordani Tadić i potupajućem tužiocu Hasanspahiću

preporučujemo

Arijana i Muriz Memić, sestra i otac Dženana Memića, mladića koji je 8. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život u Velikoj aleji na Ilidži, a 15. februara preminuo 2016. preminuo i čija smrt još uvijek nije razjašnjena pred pravosudnim institucijama, obratili su se danas javnosti. Obraćanje pred medijima uslijedilo je nakon jučerašnjeg hapšenja Alise Mutap, djevojke koja je te noći kada je Dženan zadobio smrtonosne povrede bila s njim.

Porodica smatra da je Alisa Mutap ključni svjedok i da zna sve okolnosti pod kojima je Dženan, kako sve vrijeme tvrde, ubijen. Međutim, Mutap sve vrijeme tvrdi da ima amneziju, odnosno da se ne sjeća ključnih događaja te kobne noći.

– Ovo nije kraj. Nas velika borba tek čeka, ali smo sretni što smo uspjeli dokazati da smo svih ovih godina govorili istinu. Nismo se umorili i nikada ne mislimo odustati. Jučer su uhapšene četiri osobe, među kojima i Alisa Mutap Ramić. Alisu smo pet godina pozivali i molili na sve moguće načine da kaže samo jedno – ko je ubio našeg Dženana. Ništa više od nje nismo tražili. Ona je odlučila da šuti iz njoj poznatih razloga. Mi vjerujemo da će ti njeni razlozi uskoro biti poznati i javnosti – kazala je Arijana Memić.

Otac Dženana Memića, Muriz Memić, smatra da je jučerašnjim hapšenjem napravljen pomok. Istkao je kako se zahvaljuje glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH Gordani Tadić i postupajućem tužiocu Ćazimu Hasanspahiću. On je zahvalio i istražiteljima koji rade na ovom predmetu.

– Drago mi je da je jučer MUP KS uhapsio Alisu Mutap. S tim vraćamo vjeru u rad institucija – kazao je Muriz Memić.

Saopćio je i to da je ponovo tražio od glavne tužiteljice Tužilaštva kantona sarajevo Sabine Sarajlije da primi na razgovor njega i njegovog advokata.

– Da nam objasni šta se ovo dešava, kako je to Alisa uhapšena. Jer ona je stala iza kriminale Dalide Burzić. Imale su sve ove dokaze. Ništa nisu preduzele. Ni danas nije kasno da povuče žalbu sa vrhovnog suda – kazao je Memić.

Novinarima se obratio i advokat porodice Memić. Cijelo obraćanje možete pogledati u videu.

Najnovije

GRAS za tužbe radnika isplatio 29,1 milion KM, potrebno još 30 miliona

Nagomilani dugogodišnji problemi Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS polako dolaze na naplatu. Račun ove firme više je blokiran nego u...