Porodica Nizame Hećimović i građani Gradačca traže da FUP istraži trostruko ubistvo: Zbog čega MUP TK nije poduzeo potrebne radnje?

Preporučujemo

Porodica, prijatelji Nizame Hećimović kao i građani Gradačca okupljeni u neformalnu grupu građana traže da Federalna uprava policije pokrene istragu trostrukog ubistva u ovom gradu. Kako navode u zahtjevu, tamošnji MUP nije poduzeo potrebne radnje s ciljem zaštite Nizame Hećimović.

U zahtjevu je, između ostalog, navedeno:

- -

“Mi članovi porodice ubijene Nizame Hećimović, kao i naših sugrađana oca i sina Džengiza i Denisa Ondera, imamo pravo na istinu i tražimo da viši organi provedu temeljitu istragu zbog čega policijske snage u Gradačcu i ostalim dijelovima TK-a, nisu poduzele blagovremene radnje koje su sigurno mogle spriječiti ubistvo, naprije Nizame Hećimović, koja se krila u kući tetke Zijade Pamuković udaljene dvije minute od policijske stanice što je dobro bilo poznato policiji, kao i opasnost koju predstavlja njen ubica, a kojem je ista policija omogućila godinama da vršlja gradom sa oružjem bez dozvole. Policija je kasnila najmanje 40 minuta za koje vrijeme je Nizama nasilno izvučena iz kuće u pucnjavu i sat nakon toga ubijena. Porodica i javnost Gradačca nisu primili nikakvo saopćenje osim što su u medijima izjavljivali da su utvrdili da od policajaca niko nije kriv. Porodica također nije dobila nijednu riječ objašnjenja ni izvinjenja”, istakli su u zahtjevu.

Ovaj zahtjev dolazi nakon što je FUP preuzeo istragu nedavnog ubistva Amre Karhimanović u Tuzli.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović je ubio oca i sina Denisa i Džengiza Ondera te Nizamu Hećimović što je prenosio uživo na društvenim mrežama.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...