Porodice stradalih studentica ogorčene: Ovo je poniženje, kao da je ponovo pregazio Selmu i Editu

Preporučujemo

Amir Agić, otac tragično stradale studentice Selme Agić, kazao je danas nakon izricanja presude Sanjinu Sefić da je ogrorčen jer su svi saučesnici oslobođeni. Najavio je žalbu na presudu.

On je dodao da je u pitanju ”maksimalno poniženje porodica”.

”Kao da je ponovo pregazio Selmu i Editu”, poručio je Agić.

”Vidite, čitavo vrijeme sam pričao šta je država, šta je Tužilaštvo, šta je Sud. Znači, Tužilaštvo nije uradilo posao kako treba. Znao sam u podsvijesti da nemamo države, ali sam se nadao. Idemo dalje, da dokažemo, da u ovoj državi ima života. Političari neka se zapitaju kuda ovo ide. Ovo je poniženje za nas porodice, maksimalno”, dodao je Agić.

Enesa Malkoč, sestra stradale Edite Malkoč, bila je ogročena.

”Više ne vjerujem ni u koga u ovoj državi, najradije bih sve ovo zapalila, Tužilaštvo nas je ponizilo. Ne vjerujem u državu, ko god može da ide odavde, neka ide još danas”, poručila je ona.

”Od prvog dana nisam vjerovala u državu, više ne vjerujem ni u šta. Tužilaštvo nas je toliko ponizilo, svi koji ste ovdje sada, upitaću vas jednu stvar. Da li život u Bosni i Hercegovini vrijedi sedam godina zatvora. Nemam riječi na sve ovo što se izdešavala. Selmu i Editu nikada nećemo zaboraviti”, rekla je.

Kantonalni sud u Sarajevu prvostepeno je, podsjećamo, danas osudio Sanjina Sefića na 14 i pol godina zatvora, piše N1.

Vrijeme provedeno u zatvoru bit će uračunato u kaznu. Svi ostali osumnjičeni u ovom predmetu, oslobođeni su optužbi.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...