Portret Ratka Mladića na stadionu u Srbiji, ispisana i sramna poruka

preporučujemo

Portret Ratka Mladića, osuđenog na doživotni zatvor zbog brojnih zločina, uključujući genocid u Srebrenici, osvanuo je na vidnom mestu na stadionu Fudbalskog kluba Mineralac iz Vranjske Banje u Srbiji.

Osim portreta, ispisana je i skandalozna poruka, u kojoj se navodi da “Drina nikada nije bila granica”, niti će biti, te da ona protiče kroz “centar srpskih teritorija”.

Podsjetimo da su transparenti podrške osuđenom zločincu osvanuli i u drugim mjestima u Srbiji i Republici Srpskoj nakon izricanja presude.

Sud u Hagu, odnosno Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove, 8. juna je izrekao konačnu, pravosnažnu presudu balkanskom krvniku Ratku Mladiću. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Ovaj ratni zločinac, koji je bio glavnokomandujući Vojske Republike Srpske, u konačnoj presudi, poslije koje nema žalbe, proglašen je krivim po 10 od ukupno 11 tačaka optužnice.

Najnovije

Vakcinisane osobe šire delta soj koronavirusa u istoj mjeri kao i nevakcinisane

Potpuno vakcinisane osobe bi mogle širiti delta varijantu koronavirusa istom brzinom kao i nevakcinisani ljudi, pokazuje to interni dokument...