Poruka Dodiku: Tajni plan Sarajeva o naseljavanju 11.000 migranata u RS je glupost!

Preporučujemo

-Sve ovo o nekom tajnom planu Sarajeva, o nasaljevanju 11 hiljada migranta na području RS je najobičnija glupost i izmišljotina, poručio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

On je rekao da je takvo što nemoguće, niti će se dogoditi.

-A da odgovorim i Dodiku, koji je rekao da postoji tajni plan kako bi se naseljavanjem migranata promijenila nacionalan struktura u BiH. To su izmišljotine, podstaknute od političih lidera koji migracije žele da iskoristie za haos, anarhiju i sijanje straha. On želi na taj način da homogenizuje srpski narod, a ne priča narodu o ekonomiji, korupciji, siromaštvu. Mi ni jedan azil nismo odobrili, jer svi ti migranti žele da idu dalje. Podnose zahtjeve za azil samo da bi ostvarili neka prava dok borave ovdje. Pozivam Dodika, i sve ostale političare koji pričaju o nekakvim tajnim planovima, o migrantima kao načinu da prikupe jeftine, jadne političke poene, da se pozabave problemom naših migranata. Svaki dan kolone državljana BiH idu ka zapadu. I oni sada da bi skrenuli pažnu sa nas kao migranata, sa bijede, korupcije, pljačke, pričaju o tajnim planovima, istakao je Mektić, dodajući da smo mi najveći ekonomski migranti u Evropi.

Mektić je poručio Dodiku da počne tražiti rješenje da građanima bude bolje, a ne da se bavi izmišljotinama.

-Vlas u RS na bazi straha vodi kampanju. Poručujem građanima da ne brinu, da sve držimo pod kontrolom. Dodik želi da vas prevari, dovodi vas u zabludu, i na taj način uzme vaše glasove, poručio je Mektić.

(E.L.)

Najnovije

Salihamidžić ostaje bez vozačke dozvole?

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić ići će na sud u Minhenu zbog prebrze vožnje, piše njemački list Bild. Salihamidžića...