Poruka gradonačelnika Sarajeva povodom otvaranja SFF

preporučujemo

Zvizdić: “Exodus” Safeta Zeca treba stajati na ulazu u zgradu Vijeća sigurnosti UN-a

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić podijelio je s javnosti jednu veoma zanimljivu ideju. Kako...

Goletić: Osim britanskog i češkog soja, u BiH cirkulira još osam različitih genetskih linija koronavirusa

Osim britanskog (B117) i tzv. češkog soja koronavirusa (B1258), Bosnom i Hercegovinom cirkulira još osam različitih genetskih linija. Kazao nam...

Salkić: Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine jedan je od najvažnijih datuma u modernoj historiji naše domovine

Potpredsjednik entiteta RS, Ramiz Salkić, danas, 27. 02. 2021. godine, u Banja Luci je prisustvovao prigodnom programu u povodu...

Jasmin Ahmić educira mlade i pravi bh. robota: Interesuju me izazovi i inovacije

Dizart je bh. firma i edukacijski centar koji se bavi proizvodnjom CNC mašina i obučavanjem mladih ljudi, a ulaskom...

Poruka gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake povodom otvaranja Sarajevo Film Festivala :

”Postoji u Sarajevu tačka za koju će vam reći da je rijetko, možda, jedino mjesto gdje su se Istok i Zapad – poljubili. Ne kao strane svijeta, već kao kulture i civilizacije. Sarajevo se, rekli bi pjesnici, iz takvog poljubca rodilo i u toj jedinstvenoj ljubavi i različitosti odraslo i razvilo u evropski dragulj.

Jedna od manifestacija koja na najbolji način njeguje taj kosmopolitski identitet Grada Sarajeva je upravo Sarajevo Film Festival. Svi osjećamo one poznate dobre vibracije.

Ove godine ona slavi jubilej, 25. godišnjicu. Ovaj međunarodni filmski festival je promijenio način na koji se Sarajevo i cijela Bosna i Hercegovina gledaju u međunarodnoj javnosti.

SFF je jedan od simbola, danas bi rekli, najjačih brandova grada Sarajeva. Mi smo to prepoznali i proglasili ga manifestacijom od posebnog interesa. Filmska industrija postaje most između ljudi i prilika da prezentiramo vlastiti duhovni i kulturni identitet.

Ponosan sam što je Sarajevo u ime ove internacionalne smotre filmske umjetnosti – kulturni centar Evrope i što u naš grad pristižu gosti iz najrazličitijih dijelova svijeta.

Svih festivalskih dana govori se zajedničkim jezikom, jezikom filma i umjetnosti, stvaralaštva, prijateljstva i mira. Sarajevo Film Festival je domaći proizvod koji se svojom kvalitetom i odličnom organizacijom nametnuo na probirljivom svjetskom tržištu.

Odakle god da ste, u Sarajevu ste kod kuće. Dobrodošli!”

Najnovije

U Sarajevu se čeka izručenje bjegunca s Interpolove potjernice Darka Eleza

Očekuje se da će Darko Elez koji je u decembru prošle godine uhapšen u Srbiji zbog izvršenja niza krivičnih...