Poruka iz SDA: Zahvaljujemo Bećiroviću što podržava našu politiku i poteze Izetbegovića i Džaferovića

Preporučujemo

Zahvaljujemo se Denisu Bećiroviću za podršku koju u svojim javnim istupima daje državotvornoj politici SDA, ali ga pozivamo da ubuduće ne pripisuje sebi zasluge za rješenja koja su kreirali naši kadrovi, stoji u saopćenju SDA.

Iz ove stranke ističu da je “Bećirović prvo u jednom intervjuu doslovno prepisao dijelove Strategije vanjske politike BiH koji se odnose na EU i NATO, a koji su se u Strategiji našli zahvaljujući predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, i predstavio ih kao svoje”.

– Ponovo je pokušao poentirati na priči o izmjenama Zakona o krivičnom postupku pozivajući međunarodnu zajednicu i demokratske snage da zaustave retrogradnu politiku SNSD-a i HDZ-a. Ono što Bećirović namjerno prešućuje, želeći sebi priskrbiti poneki politički poen, jeste da je ta demokratska snaga na koju se poziva – SDA. Upravo je SDA predložila amandmane na ZKP, koji prema ocjeni međunarodne zajednice ispunjavaju demokratske međunarodne standarde i koji bi osigurali efikasan rad tužilaštva i sudova na nivou BiH, a autor tih rješenja je Šefik Džaferović – piše u saopćenju.

SDA dodaje i da “umjesto da pošteno čestita Šefiku Džaferovići i SDA što su ponudili rješenja iza kojih je stala kompletna međunarodna zajednica i što su time na čistac istjerani SNSD i HDZ koje žele spriječiti istrage protiv teškog kriminala i korpucije, ili da čestita Bakiru Izetbegoviću na usvojenoj Strategiji vanjske politike koju i sam zdušno podržava, čak toliko da se ne libi i doslovno prepisivati njene dijelove, Bećirović u javnosti želi stvoriti privid kako on ima zasluge za sve to. Njegova jedina zasluga u svemu je što je u Predstavničkom domu ZSBiH, zajedno sa ostalim zastupnicima, podržao amandmane Šefika Džaferovića. Pozivamo Bećirovića da i ubuduće nastavi pratiti državotvornu politiku SDA i da se ne stidi reći da je saglasan sa tom politikom”.

(Index.ba)

Najnovije

Studenti iz porodica poginulih boraca i studenti bez oba roditelja koji nisu iz Sarajeva plaćat će školarinu

Studenti u Kantonu Sarajevo suočavaju se sa novim problemima. Nakon izmjene Zakona o visokom obrazovanju, diskriminisana su djeca šehida...