Posljednji ispraćaj Olivera Dragojevića u Veloj Luci: Adio galebe

Preporučujemo

Na posljednjem ispraćaju Olivera Dragojevića na groblju Sv. Roka u Veloj Luci na Korčuli u srijedu se okupilo više hiljada obožavatelja toga iznimnog hrvatskog muzičarima, među kojima su, uz obitelj i brojne prijatelje, bili i njegovi kolege umjetnici.

Načelnica Općine Vela luka Katarina Bikić rekla je tog prigodom da je Oliver “najveći Velolučanin” i trajno će ostati u srcu Velolučana.”Onda kada smo čuli da se više nikad nećemo vidjeti, da se više nikad nećeš prošetati našom valom, naš se svit preokrenuo i ovdje je sve stalo,” istaknula je Bikić. “Vječno ćeš ostati zapisan u povijesti ovog malog mista, kojeg si upravo ti učinio velikim,” dodala je.

- -

Bikić je istaknula kako Oliver nije samo veliki muzičar već i veliki čovjek.

Foto: PIXELL

“Nek ti je laka ova Lučka zemlja natopljena solju, neka ti je mirno more. Adio kapetane,” rekla je Bikić na posljednjem Oliverovom ispraćaju u rodnoj Vela Luci

Klapa Ošjak iz Vela Luke je na posljednjem oproštaju s Oliverom otpjevala pjesmu “Tek sad vidim što mi znači Vela Luka” te njemu u čast pjesmu “Vrati se mili ćaća.”

Kovčeg s Oliverovim tijelom je prije polaganja u grobnicu pokriven Torcidinom zastavom na kojoj je ispisana godina 1950. kada je osnovana Torcida. Nakon toga su tajnik Torcide Toni Baletić i predstavnik Hajduka Jurica Gizdić zajednički u Oliverov grob ubacili navijački šal Hajduka, prenosi N1.

- -

Na pokopu Olivera Dragojevića u Veloj Luci okupili su se i njegovi brojni prijatelji iz muzičkog, kulturnog i sportskog života Hrvatske, među kojima muzičar Zlatan Stipišić Gibonni, pjesnik Jakša Fiamengo, proslavljeni hrvatski košarkaši Dino Rađa i Rato Tvrdić.

Foto: PIXELL

Prisustvovali su i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Ivo Raffanelli, zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, saborski zastupniku Branko Bačić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić te župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Kako su rekli u organizacijskom odboru za Oliverov pokop, na hiljade građana jučer je posjetilo porodičnu kuću Dragojevića u Vela Luci i ispred nje zapalili svijeće i položili cvijeće.

Među tim posjetiteljima nisu bili samo Velolučani i Korčulani nego i turisti a posebice Slovenci koji ljetuju na Korčuli. Za Oliverov pokop danas je iz Splita do Vele Luke osiguran posebni katamaran.

Mještani Vela Luke ističu kako je smrt Olivera Dragojevića obavila tugom to mjesto, ali i ponosom što je odlučio da ga se pokopa u rodnoj Vela Luci.

Velolučanin i Oliverov prijatelj Tonči Surin izjavio je kako se Oliverov doprinos afirmaciji Vele Luke ne može usporediti ni sa čime.

“Vela Luka je izgubila velikog promotora, Oliver je bio taj koji je uvijek isticao vrijednost Vela Luke,” rekao je Surin za Hinu. Bez obzira na to što je Oliver nastupao na svjetskim pozornicama, dodao je, on je uvijek dijeli sudbinu s Velolučanima i pomagao im.

Na pogreb u Vela Luku stigao je i bliski Oliverov glazbeni suradnik Goran Franić koji je više od 40 godina bio Oliverov basist.

“Oliver je bio duša od čovjeka”, kazao je Franić za Hinu, dodavši da je Oliver zaslužio “svu ljubav svijeta,” jer je širio pozitivnu energiju lijepom pjesmom i lijepom riječju.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...