Posljednji pokušaji negiranja: Kćerka Milorada Dodika i dalje tvrdi da nije bilo genocida u Srebrenici

preporučujemo

Zakon o zabrani negiranja genocida stupa na snagu osam dana od dana objave na službenoj internetskoj stranici Ureda visokog predstavnika. Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika iskoristila je posljednju priliku za negiranje genocida u Srebrenici, jer je svjesna da neće snositi sankcije još uvijek.

Gorica Dodik je na svom Twitter profilu napisala: “Nije bilo genocida u Srebrenici”.

Gorica Dodik se nije zaustavila na statusu koji je napisala, već je i u komentarima napisala:

“Još jedan dokaz kako se “stručnjaci”, kao Incko, dovode ovdje da bi održavali sukobe i samo tako opravdavali svoje postojanje i velike plate. Nakon što je TIM, sačinjen od relevantnih stručnjaka, utvrdio da u SREBRENICI NIJE BIO GENOCID”.

Također napisala je i niz uvreda za Valentin Inzka, visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini:

“Ljudski odron je požurio da to zataška tj. da nas učutka. On odlazi i dobro naplaćuje svoje zlo, a za posljedice koje će njegova odluka ovde ostaviti ga baš briga. Ide da uživa u svojim penzionerskim danima, ponosan na svoje gestapovske gene”, komentarisala je Gorica Dodik.

Valentin Inzko nametnuo je dopune u Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Ovaj Zakon stupa na snagu osam dana od dana objave na službenoj internetskoj stranici Ureda visokog predstavnika ili jedan dan od dana objave u “Službenom glasniku Bosne i Hercegovine”, koji god od tih dana nastupi ranije.

Budući da zakon zabrane negiranja genocida stupa na snagu osam dana nakon objave, pojedinci iz manjeg bh. entiteta koriste zadnju priliku za negiranje istog. Nakon što zakon stupi na snagu kazna za negiranje genocida je najmanje tri godine.

Najnovije

Radnici Boksita u Milićima imaju dvije opcije: Vakcinacija ili otkaz

Rajko Dukić, predsjednik Boksita, izdao je instrukciju, odnosno naredbu radnicima te kompanije iz Milića da sa vakcinišu. U suprotnom,...