Poštar prisvojio blizu 5.000 KM koje je trebao podijeliti penzionerima

preporučujemo

Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnesen je izvještaj protiv poštara Ž.K. (51) iz Doboja zbog pronevjere, jer se sumnja da nije isplatio penzije u iznosu oko 4.800 KM, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

On je osumnjičen da je 22. juna zadužio spisak uputnica i novac u iznosu oko 18.300 KM za isplatu penzija za mart, te da je penzije od 15 korisnika u iznosu od oko 4.800 KM zadržao za sebe.

Također, prijavljeni poštar je osumnjičen da je tokom marta od više građana Doboja uzeo novac za uplatu računa električne energije u iznosu od oko 510 KM, te da nije izvršio uplatu na račun preduzeća Elektro Doboj, već je novac zadržao. Početkom aprila Ž.K. je navedeni iznos vratio građanima od kojih ih je novac i uzeo, piše Oslobođenje.

U saopštenju se navodi i da je Ž.K. osumnjičen da je početkom septembra prošle godine zadužio uputnicu i 600 KM za isplatu jednokratne novčane naknade majkama za trećerođeno dijete na ime oštećene iz Doboja, koje je zadržao za sebe, a isplatu izvršilo tek u februaru ove godine.

Ž.K. je osumnjičen da je izvršilo krivična djela pronevjera i posluga.

Najnovije

Gradonačelnica Karić traži da se 9. novembar obilježava kao dan sjećanja na žrtve ubijene na Kazanima

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zatražila je od Gradskog vijeća da se na dnevni red današnje sjednice uvrsti i hitno...