Postavljene oglasne table: Najavljen početak radova na trolejbuskoj liniji Sarajevo – Vogošća

Preporučujemo

U Vogošći i Alipašinoj ulici u Sarajevu postavljene su oglasne table koje najavljuju početak radova na rekonstrukciji trolejbuske mreže do Vogošće.

Kako je navedeno, investitor je Vlada KS, a izvođač radova turska firma Yapi Merkezi. Za izradu projekta i nadzor zadužen je IPSA institut.

- -

Rok radova je 360 dana, ali datum početka radova još nije naveden.

Podsjetimo, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta i predstavnik izvođača radova turske kompanije Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. Volkan Okur Yilmaz potpisali su ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji trolejbuske mreže do Vogošće 23. novembra prošle godine.

Projektom je predviđena izgradnja kontaktne mreže u dužini od 8,6 kilometara, postrojenja elektrovučnih podstanica, saniranje i obnova postojećih, te izgradnja novih stubova kontaktne mreže.

Vrijednost projekta je 9.372.945,89 EUR-a s PDV-om, a sredstva su obezbijeđena putem zajma kod Evropske investicione banke.

- -

Prije rata, na linijama 105 i 106 saobraćalo je dnevno 16 trolejbusa koji su Vogošću povezivali sa Trgom Austrije i Otokom.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...