Postignut dogovor: Voz će se od juna zaustavljati u Jablanici

Preporučujemo

U Općini Jablanica  u četvrtak održan je radni sastanak Općinskog načelnika Salema Dedića sa saradnicima  i ovlaštenih predstavnika JP Željeznice FBiH iz Sarajeva i Mostara o temi realizacije projekta zaustavljanja putničkih vozova na jablaničkom pristaništu i realizaciji međusobnih obaveza vezanih za ovaj projekt.

Općina Jablanica je uz sufinanciranje projekta sa Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ  pri kraju realizacije projekta uređenja puta do lokacije Pristaništa, a obaveza JP željeznica FBiH je izgradnja odgovarajuće platforme za nesmetano korištenje izlaska i ulaska  putnika na  Talgo vozovima koji bi se od juna redovno zaustavljali u Jablanici.

- -

Razgovaralo se o  lokaciji i načinu prodaje  željezničkih karata i dogovorene su aktivnosti oko određivanja  lokacije i načina prodaje karata, navedeno je na stranici Općine Jablanica.

Nakon sastanka i obilaska predmetne lokacije, usuglašene  su međusobne obaveze i budući  koraci, te se očekuje da u junu počne realizacija projekta od koga građani Jablanice, turistički radnici i mnogi drugi zainteresirani subjekti puno očekuju, obzirom na pristupačnost i cijene usluga javnog  prijevoza, piše bljesak.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...