Potpisan kolektivni ugovor za Sindikat policije KS: Veće plate i više vozila

Preporučujemo

Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo potpisao je danas s predsjednikom Upravnog odbora Sindikata policije KS-a Mirzom Hadžiabdićem Kolektivni ugovor između Vlade i Sindikata policije KS-a, piše radiosarajevo.ba.

“Sa velikim zadovoljstvom potpisali smo ugovor sa policijom i učinili smo neke nove korake da poboljšamo uslove najboljoj jedinici policiji u FBiH. Višemilionska su povećanja svih finansiranja policije, ovim ugovorom su plaće povećane za procentualno dva posto, nabavili smo i 100 novih vozila za policiju, te mislim da na ovaj način poboljšavamo nekada ranije narušenu sigurnosnu situaciju u Kantonu Sarajevu”, kazao je premijer Konaković.

- -

Istaknuo je da su koeficijenti za plaće policijskih sluzbenika povećani, izjednačeni s onim ma federalnom nivou i da smatra da je ovo najbolje moguće rješenje, te je su, kaže, zahvalni policiji na razumijevanju.

Foto: Index.ba

“Kada ima volje, želje i razumijevanja sve se može postići. Ovim kolektivnim ugovorom utvrđena su određena materijalna prava i svim policijskim službenicima u Kantonu Sarajevo, izuzev specijalne jedinice čiji pripadnici će imati povećanje od 10 posto. Utvrđene su i druge odredbe u ugovoru kojim se poboljšava stanje policijskih službenika, kao što je naknada za kupovinu civilne odjeće za pojedine pripadnike, stipendije za djecu pripadnika koji poginu izvršavajući dužnost”, rekao je Hadžiabdić.

Napomenuo je da je ovaj ugovor zaključen  na dvije godine i na vrijeme su uspjeli završiti sav posao, deset dana prije isteka starog ugovora. Sve to znač, zaključio je, da su plaće policijskih službenika povećane za 5 posto u posljednje dvije godine.

“Moje je veliko zadovoljstvo što sam dio ove Vladen koja je na fonu socijalnog zadovoljstva. Veoma me raduje što na tom fonu nastavljamo i dalje svoj posao. Ovo je prvi put u historiji MUP-a KS-a da potpisujemo kolektivne ugovore”, ocijenio je ministar MUP-a Vedran Mulabdić.

- -

(Index.ba)

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...