Sarajevsko naselje Dobrinja dobija biciklističku stazu

Preporučujemo

U zgradi Općine Novi Grad Sarajevo danas je potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji biciklističke staze u naselju Dobrinja u vrijednosti od oko 234.000 KM. Realizacijom ovog projekta Dobrinja će biti povezana s biciklističkom stazom, koja je u prethodnom periodu izgrađena od Otoke do Nedžarića i od Nedžarića do kružnog toka na Dobrinji.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su Kenan Bukva, šef Odsjeka za saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu Općine Novi Grad i v.d. direktorice KJKP „Rad“ Vera Arnautović.

- -

Bukva je kazao da je u prošloj godini Općina provela proceduru javne nabavke i potpisala Okvirni sporazum sa KJKP „Rad“ za izgradnju treće dionice biciklističke staze u ukupnom iznosu od 548.000 KM. „Danas potpisujemo ugovor za izgradnju 600 metara staze za bicikliste od kružnog toka do raskrsnice ulica Želimira Vidovića Kelija i Emila Zole. U sklopu radova uradit će se kompletna rekonstrukcija pješačke staze i obilježavanje biciklističke staze sa pratećom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, kao i obilježavanje biciklističke staze sa pratećom signalizacijom duž A transverzale u dužini od oko 800 metara“, izjavio je Bukva.

Podsjetio je da je u 2015 godini u saradnji sa Gradskom upravom Sarajeva izgrađena biciklistička staza od Otoke do Nedžarića, a godinu kasnije od Nedžarića do kružnog toka na Dobrinji, te da će nakon izgradnje staze u ulici Želimira Vidovića Kelija za narednu godinu ostati da se uradi preostali dio staze kroz cijelo naselje Dobrinja kako bi se staza spojila sa prstenom i cijela Dobrinja povezala sa biciklističkom stazom. Izgradnjom staze za bicikliste u ovom dijelu Novog Grada upotpunit će se ambijent za odvijanje biciklističkog saobraćaja.

U okviru navedenih radova bit će postavljene parkovske klupe, korpe za otpatke, a izvršit će se i izmještanje natkrivenog autobuskog stajališta, te izgradnja pristupne rampe za kretanje invalidnih osoba.

Vršiteljica dužnosti direktorice KJKP Rad Vera Arnautović istakla ja da će radovi biti završeni u predviđenom roku, 60 dana od dana uvođenja u posao.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...