Potpisan ugovor za sanaciju klizišta Klanice

Preporučujemo

U Općini Centar je organizovano potpisivanje ugovora za izvođenje radova na sanaciji klizišta na lokalitetu rezervoara Klanice na Nahorevskim brdima.

Finansijer je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila nešto više od 170.000 KM i u čije ime je ugovor potpisao općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić. Za realizaciju projekta i za nadzor je zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo u čije ime je ugovor potpisao direktor Mirza Hulusić.

Ova kantonalna institucija je već provela proceduru odabira izvođača radova u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH. Za sanaciju klizišta Klanice odabrana je građevinska firma „Harysco“ d.o.o. Sarajevo sa čijim zastupnikom je potpisan ugovor. Direktor Hulusić je objasnio detalje projekta i naveo da se radi o hitnoj intervenciji na sanaciji klizišta gdje je ugrožena lokalna putna infrastruktura.

-Tokom ovog ljeta smo uradili glavni projekt na osnovu čega smo proveli proceduru i odabrali izvođača radova koji će, nadam se, ubrzo biti uveden u posao. Prema potpisanom ugovoru rok za završetak radova je 60 dana kada se i približava kraj građevinske sezone.

Sanacijom će biti obuhvaćena lokalna saobraćajnica koja je oštećena usljed velikih padavina, tako da ćemo realizacijom ovog projekta imati bolju komunikaciju sa sarajevskim izletištem Skakavac, objasnio je Hulusić.

Potpisivanju ugovora za sanaciju klizišta kod rezervoara Klanice su u ime Općine Centar prisustvovali sekretar Općine Jasna Beba, savjetnik općinskog načelnika za investicije Mustafa Resić te predstavnici nadležnih službi.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...