Potpisani ugovori o dodjeli sredstava vjerskim zajednicama

Preporučujemo

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predstavnici vjerskih zajednica sa područja općine Novo Sarajevo u petak, 16. avgusta ove godine potpisali su ugovore o dodjeli grant sredstava.

Ugovore sa općinskim načelnikom potpisali su sekretar Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Muhamed Memić, zatim Vlč. Marinko Filipović, Župni ured „Presvetog Trojstva“ Sarajevo, te proto stavrofor Jadranko Danilović, Srpska pravoslavna crkvena opština Dolačka Novo Sarajevo.

- -

Pomenutim vjerskim zajednicama raspoređuju se sredstva u iznosu od 90.000 KM, koja su obezbjeđena u Budžetu Općine za 2019. godinu, na Programu podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice.

U okviru planiranih budžetskih sredstava i po iskazanim potrebama ovih vjerskih zajednica, pomenuta finansijska podrška namijenjena je za nabavku sredstava za održavanje i zaštitu objekata od propadanja, za nabavku opreme i neophodnog inventara, za edukativne i vjersko-prosvjetne aktivnosti, te za obilježavanje značajnih datuma.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...