Potpisivanje Sporazuma o zapošljavanju djece šehida i poginulih branitelja

Preporučujemo

U zgradi Energoinvesta (press sala, Hamdije Čemerlića 2) sutra u 13 sati biće potpisan Sporazum između Federalnog zavoda za zapošljavanje, kantonalnih službi za zapošljavanje i kantonalnih ministarstava za boračka pitanja, za projektat udruživanja sredstava za zapošljavanje djece šehida i poginulih branitelja.

Ovaj projekat je pokrenuo federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević s predsjednicima Organizacije šehida i poginulih boraca Alminom Škrijeljom i Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja domovinskog rata HVO Jasnom Zlomislić.

- -

Potpisivanju Sporazuma prisutvovat će ministar Bukvarević, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar, ministari za pitanja boraca ZDK, BPK i ZHK Fahrudin Čolaković, Eniz Halilović i Mladen Begić, direktori službi za zapošljavanje ZDK i BPK Ante Pešić i Nafija Hodo, zamjenik direktora službe za zapošljavanje ZHK Pero Bubalo, predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja domovinskog rata HVO Jasna Zlomislić i predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Almin Škrijelj.

Najnovije

U Gerontološkom centru u Sarajevu stanje alarmantno: O 200 korisnika noću brinu dvije sestre, taksijem ih prebacuju na KCUS

Stanje u Gerontološkom centru u Sarajevu je alarmantno. Na to upozorava Sindikat radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, navodeći da 365...