Potpredsjednik FBiH Milan Dunović održao uvodni govor na redovnoj Skupštini Udruženja poslodavaca Federacije

Preporučujemo

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović, na poziv Udruženja poslodavaca Federacije, prisustvovao je kao gost njihove XVII redovne Skupštine održane danas u Hotelu Terme.

Tom prilikom kratko se obratio istakavši da je ovo Udruženje respektabilno i da često u radu ide korak ispred institucija u Federaciji.

- -

„Ovi ljudi imaju jasnu viziju i BiH ne može ekonomski napredovati ukoliko oni, kao poslodavci, funkcionišu pod negativnim uticajima. Trebamo im olakšati rad i proizvodnju, motivisati ih. Podržao sam aktivnu ulogu poslodavaca u smislu unapređenja Zakona o porezu na dobit i Zakona o stečajnom postupku, te zajednički pokušavamo napraviti takav poslovni ambijent koji bi rezultirao zadovoljnim poslodavcima. To svakako vodi i ka zadovoljnijim kako radnicima, tako i svim građanima, te u konačnici prosperitetnijoj BiH“, poručio je potpredsjednik Dunović.

Najnovije

Vladimir Orlić zvanično izabran za direktora BIA

Vlada Srbije je danas donijela rješenja o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbjednosno-informativne agencije Srbije. Saglasnost za njegovo imenovanje dao...