Potpuno obustavljen saobraćaj na putu Visoko – Kakanj

preporučujemo

Zbog izlijevanja vode na kolovoz potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Visoko – Kakanj u mjestu Muhašinovići, alternativni pravci su u funkciji.

Zbog intenzivnog snijega saobraćanje je usporeno, jednom trakom, kod mjesta Previle, na magistralnom putu M-1.8 Tuzla Srebrenik.

Snijeg je otežao i usporio saobraćnje u zapadnim, sjeverozapadnim i sjevernim dijelovima naše zemlje, naročito na dionicama u višim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Izdvajamo magistralne puteve:Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać- Bosanski Novi i Bihać- Velika Kladuša kao i magistralni put M-17 kod Žepča (lokalitet kod tunela Karaula).

Zbog izlijevanja rijeke Kreševke otežano se saobraća i na putnim pravcima Kiseljak- Kreševo i Kreševo-Lepenica. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u jugoistočnim krajevima naše zemlje.Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Najnovije

Bespovratna sredstva za poslovne ideje mladih

Predstavnici Općine Tomislav-Grad i Investicijske fondacije Impakt potpisali su Ugovor o partnerstvu na realizaciji programa podrške poduzetništvu na području...