Potukli se migranti u Velikoj Kladuši: Život izgubio 23-godišnjak iz Maroka

preporučujemo

Problemi oko migranata kojih je svakodnevno sve više u Velikoj Kladuši ne prestaju. Da je situacija dosegla do mjere da alarmira sve institucije, svjedoči i posljednji slučaj u kojem je u petak, 15. juna u 23 sata migrant A.L. iz Maroka rođen 1994. godine podlegao od rana zadobijenih hladnim oružjem, nožem, javlja radiovkladusa.ba.

Do nesreće je došlo u sukobu između migranata u ulici Đure Pucara Starog u Velikoj Kladuši. Prema riječima glasnogovornice MUP-a USK-a, Snežane Galić postoje indicije o potencijalnom počiniocu, o čemu će biti više poznato nakon istrage koja je u toku. Istragu provode istražioci Sektora kriminalističke policije USK-a u suradnji s Policijskom jedinicom Velika Kladuša.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Velika Kladuša, Fikret Bašić, sazvao je u ponedjeljak 18. juna od 13 sati  sjednicu Kolegija kako bi se utvrdio termin održavanja Tematske sjednice Općinskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o novonastaloj migrantskoj situaciji.

Najnovije

Iz sindikata poručuju da uslovljavanje radnika vakcinacijom u FBiH nije po zakonu

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH) Selvedin Šatorović je naglasio da poslodavci nemaju zakonsko utemeljenje da...