Potvrđena optužnica protiv Mandića i Samardžića: Krili 14 kg marihuane

Preporučujemo

 Okružni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu koja Milosava Samardžića (43) iz Istočne Ilidže i Zorana Mandića (31) iz Lukavice tereti da su u pasatu krili oko 14 kilograma marihuane.

U optužnici, koju je podiglo banjalučko Okružno javno tužilaštvo, navodi se da su drogu prevozili 21. februara, u vozilu koje je koristio ovaj dvojac.

Marihuana, koja je pronađena u Laktašima, bila je upakovana u 14 paketa, ali nije poznato od koga su je nabavili.

Zaplijenjena je nakon što je uočena tokom pretresa pasata, i to u posebno pripremljenoj skrivenoj pregradi koja je napravljena iza naslona zadnje putničke klupe.

Marihuana je, kako piše u optužnici, bila namijenjena za prodaju preprodavcima i korisnicima na području Banjaluke i okolnih opština.

Droga je, na putu ka najvećem gradu RS, presretnuta u Laktašima, a tada su policijski izvori potvrdili da se sumnja da je stigla iz Hercegovine.

“Policija je taj put presjekla, te potom pretresla vozilo i na skrivenom mjestu pronašla veću količinu droge. Potom se pristupilo vaganju i uzimanju ostalih predmeta, s ciljem dokazivanja ovog krivičnog djela”, rekli su ranije policijski izvori.

Akciju kodnog naziva “Akademik” je, podsjetimo se, izvela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu i Obavještajno-bezbjednosnom agencijom (OBA) BiH.

Kako je ranije objavljeno, u sklopu nje je pretreseno i više lokacija u Istočnom Sarajevu i Trebinju, gdje je pronađena i zaplijenjena puška M-48 sa 369 metaka, te više mobilnih telefona, pišu Nezavisne novine.

Najnovije

CETINJE: U napadača pucala i policija i građanin, još se utvrđuje ko ga je likvidirao

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG...