Potvrđena optužnica u predmetu Kurir 2: Šestorka nezakonito knjižila nekretnine na području KS-a

Preporučujemo

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv šest osoba u predmetu Kurir 2, koje se terete za nelegalne radnje i postupke kojima su izdejstvovane nezakonite presude pred Općinskim sudom Sarajevo, potvrđeno je za Fenu u Sudu.

Optuženi su Ismet Hamzić, Mirsada Alić, Pero Vuković, Zaim Spahović, Tanja Jović i Milena Rajić, koji se terete da su kao organizirana grupa nezakonito knjižili nekretnine na području Kantona Sarajevo. Inkriminacije se odnose na period od 2010. do 2016. godine.

- -

Prema tužbenim navodima, Ismet Hamzić se tereti da je u svojstvu advokata izdejstvovao donošenje nezakonitih presuda za stjecanje prava vlasništva nad nekretninama tako što su predmeti dodjeljivani sutkinji Mileni Rajić, koja je kršenjem zakona donosila presude u korist Hamzićevih klijenata, prenosi Oslobođenje.

Optuženi u tom predmetu terete se za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlasti, krivotvorenjem službene isprave, davanjem i primanjem dara i drugih oblika koristi, a u slučaju sutkinje Rajić i za krivično djelo – kršenje zakona od sudije.

Najnovije

Sjedište federalnog USKOK-a bit će u sarajevskom hotelu koji je oduzet u velikom krivičnom predmetu

Sjedište posebnog odjela Federalnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organiziranog i međukantonalnog kriminala bit će u bivšem hotelu Emiran (sadašnji...