Potvrđena optužnica u predmetu Kurir 2: Šestorka nezakonito knjižila nekretnine na području KS-a

Preporučujemo

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv šest osoba u predmetu Kurir 2, koje se terete za nelegalne radnje i postupke kojima su izdejstvovane nezakonite presude pred Općinskim sudom Sarajevo, potvrđeno je za Fenu u Sudu.

Optuženi su Ismet Hamzić, Mirsada Alić, Pero Vuković, Zaim Spahović, Tanja Jović i Milena Rajić, koji se terete da su kao organizirana grupa nezakonito knjižili nekretnine na području Kantona Sarajevo. Inkriminacije se odnose na period od 2010. do 2016. godine.

Prema tužbenim navodima, Ismet Hamzić se tereti da je u svojstvu advokata izdejstvovao donošenje nezakonitih presuda za stjecanje prava vlasništva nad nekretninama tako što su predmeti dodjeljivani sutkinji Mileni Rajić, koja je kršenjem zakona donosila presude u korist Hamzićevih klijenata, prenosi Oslobođenje.

Optuženi u tom predmetu terete se za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlasti, krivotvorenjem službene isprave, davanjem i primanjem dara i drugih oblika koristi, a u slučaju sutkinje Rajić i za krivično djelo – kršenje zakona od sudije.

Najnovije

Zelenski pozvao NATO da preventivno napadne Rusiju

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da bi NATO trebao onemogućiti Rusiji upotrebu nuklearnog oružja tako što će izvesti "preventivni...