Potvrđena optužnica za ubistvo u Buča Potoku: Oca polio benzinom i zapalio

Preporučujemo

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo kojom je Jusmil Eminić (44) optužen da je 1. oktobra 2022. godine, ispred porodične kuće u naselju Buča Potok, oca Jusufa (69) polio benzinom i zapalio.

Okrutan način
Ovu informaciju potvrdio nam je advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa optuženog Eminića.

Tužilaštvo KS Jusmila Eminića tereti za ubistvo počinjeno na okrutan način.

Jusuf Eminić je u Kliničkom centru u Sarajevu podlegao opekotinama koje su mu zahvatile 75 posto tijela.

Jusmil je nakon događaja pobjegao s lica mjesta, a policija ga je uhapsila nekoliko sati kasnije.

U ovom slučaju riječ je o narušenim porodičnim odnosima. Osumnjičeni Jusmil, koji se nikada nije ženio, živio je zajedno s majkom i sestrom. Njegov otac Jusuf dolazio je kući u alkoholiziranom stanju i fizički nasrtao na članove porodice.

Jusuf je 1. oktobra, po dolasku policije i Hitne pomoći pred njihovu kuću u ulici Nazifa Hadžovića, bio još pri svijesti i odmah je kazao da ga je sin Jusmil polio benzinom i zapalio. Po prijemu u Klinički centar utvrđeno je da je nastradali bio u alkoholiziranom stanju.

Osumnjičeni je u Tužilaštvu detaljno pričao o svom životu s ocem Jusufom te je izjavio i da je, prije nego što će otići s lica mjesta, pokušao ugasiti plamen koji je zahvatio njegovog oca.

Produženje pritvora
Pred Vijećem Kantonalnog suda Sarajevo jučer je razmatran prijedlog Tužilaštva da se optuženom Jusmilu Eminiću produži mjera pritvora. Advokat Omar Mehmedbašić kazao je da je Eminić žrtva nasilja u porodici koje je trajalo 20 godina. Također je potvrdio da je Eminiću produžen pritvor.

Najnovije

Bandić: Studenti ne smiju biti ping-pong loptica između Vlade KS i Univerziteta!

Pozivam Vladu Kantona Sarajevo da interveniše i osigura izvršenje ugovora koji su studenti potpisali sa Univerzitetom u Sarajevu prije...