Potvrđena prva kandidatura za Predsjedništvo BiH, Hadžikadić kreće u utrku

preporučujemo

Danas je u Sarajevu predstavljena nova koalicija u BiH pod nazivom Koalicija “Država”, na kojoj je objelodanjeno da će njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH biti Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

Pored Platforme za progres koaliciju čine Nezavisni blok, Pokret Red i Posavska stranka.

– Osnovna ideja PZP-a je bila da svojim djelovanjem pomogne da se promijeni politička paradigma i da se vrati dostojanstvo, konstruktivni pristup za rješavanje i međusobno uvažavanje. Principi koji vode PZP-a su utkani u manifest Koalicije Države. Prvi princip je država, a to je posebno važno danas kada je BiH pod udarom snaga koje žele da je nema, blokiraju rad institucija, pokušavaju narušiti suverentitet I integritet, žele oduzeti zajedničku budućnost… – kazao je.

Poručio je da je životni standard ugrožen na svakom dijelu BiH.

Na današnjoj press konferenciji Mirsad Hadžikadić, Senad Šepić, Adis Arapović i Ninoslav Sušilović poručili su da BiH treba novi zamah, ekonomski prosperitet i funkcionalno društvo i država BiH, ali i jasan odgovor na negativne politike Zagreba i Beograda prema Sarajevu.

Podsjetimo da je Hadžikadić na prošlim Općim izborima osvojio više od 50 hiljada glasova za mjesto člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Najnovije

Lavić i Zornić: Blokadu institucija je započeo HDZ! O državi pregovarati isključivo u Sarajevu, a ne u Neumu i kafanama

Gostujući na Hayat TV profesor Senadin Lavić govoreći o izbornim reformama i pregovorima koji traju, a u kontekstu neprovođenja...