Kako se navodi u saopćenju, njoj se na teret stavlja da je počinila produženo krivično djelo trgovina utjecajem.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u petak uvečer da je policija privela Hrkalović, navodeći da se radi o dokazima nadležnih u vezi “ubistva na šinama” u Beogradu. Radi se o ubistvu Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Marije u Beogradu, 2017. godine.

Zbog ubistva Miloševića je 2017. bio priveden Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, ali ga je Viši sud u maju 2018. godine oslobodio optužbi.

Kako izvor Kurira otkriva, operativnim radom koji je sprovođen nad Belivukom istražitelji su otkrili da je Hrkalović, pred zločin koji se dogodio u centru Beograda 30. januara 2017. godine, poslala poruku Belivuku u kojoj je pisalo: “Oni ili mi”.

– Vođa navijača Partizana u to vrijeme imao je dva mobilna telefona. Jedan je poslije njegovog hapšenja zbog ubistva vještačen, dok je drugi, za koji se saznalo da postoji, policija, uprkos zahtjevu tužilaštva i suda, odbila da pregleda uz obrazloženje da je “telefon neispravan”. Upravo taj telefon, koji je zvanično zaveden kao neispravan, krije povezanost bivše državne sekretarke sa ovim vođom navijača bliskim kavačkom klanu – otkrio je sagovornik Kurira.

Belivuk se danas tereti da je vođa kriminalne grupe koja se tereti za različita krivična djela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Krivična prijava podnijeta je i protiv Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnka Službe za specijalne istražne metode, zbog zloupotrebe službenog položaja, javio je BIRN.

Pročitajte:  Mediji u Srbiji: Elez je progovorio, da li je u problemu Dijana Hrkalović?