Povrijeđeni uposlenik JP Ceste FBiH u teškom stanju

Preporučujemo

”Javno poduzeće Ceste Federacije BiH d.o.o. na čelu sa Upravom nastrožije osuđuje ovakav nemili događaj i ističe da isti nije povezan sa poslovanjem ovog javnog preduzeća. Transparentnost u radu i odnosu sa našim ciljnim javnostima i postupanje u skladu sa zakonom datim ovlastima i funkcijom JP Ceste FBiH su od primarnog značaja za nas te će tako ostati i ubuduće”, navodi se u saopštenju iz navedenog poduzeća.

Naime, u Sarajevu je u ponedjeljak u prostorijama ovog preduzeća došlo do incidenta u kojemu su sudjelovala dva radnika. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo o čemu je obaviješten i tužioc Kantonalnog tužilaštva KS, saopšteno je.

Kako tvrde iz ove kompanije, nepoznati napadač je jučer (ponedjeljak, 2.4., op.a.) u 11.15 nanio tjelesne povrede D. Treboviću, bivšem direktoru za pravne i ekonomske poslove u JP Ceste FBiH, trenutno angažiranom na poziciji stručnog saradnika za plan i analizu.

Liječnička pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ gdje su konstatirane teške tjelesne povrede nakon čega je povrijeđeni prebačen na Maksilofacijalnu kliniku KCUS-a na daljnje liječenje.

Stanje povrijeđenog je i dalje teško i indicirana je potreba za operativnim zahvatom.

Prilikom napada, u nastojanju da spriječi dalje eskaliranje sukoba, hladnim oružjem je povrijeđen i uposlenik E. Skenderagić koji je zadobio tri ubodne rane. Isti je također prebačen u Opću bolnicu ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ gdje mu je ukazana neophodna pomoć i zadržan je na opservaciji.

Identitet napadača je utvrđen pomoću snimaka sa nadzornih kamera, a prema najnovijim informacijama sa kojima Ceste FBiH raspolažu, potraga za počiniteljem je u toku, piše bljesak.

Najnovije

Elmir Ćerimagić: Od finansiranja sporta na osnovu hoće li, ili neće, neko dati koju marku, nema hajra, treba nam sistemsko rješenje

Godinama unazad poznato je da bh. sportisti muke muče kako bi reprezentacija zaigrala na evopskom ili svjetskom prvenstvu. Novac...