Povrijeđeni uposlenik JP Ceste FBiH u teškom stanju

Preporučujemo

”Javno poduzeće Ceste Federacije BiH d.o.o. na čelu sa Upravom nastrožije osuđuje ovakav nemili događaj i ističe da isti nije povezan sa poslovanjem ovog javnog preduzeća. Transparentnost u radu i odnosu sa našim ciljnim javnostima i postupanje u skladu sa zakonom datim ovlastima i funkcijom JP Ceste FBiH su od primarnog značaja za nas te će tako ostati i ubuduće”, navodi se u saopštenju iz navedenog poduzeća.

Naime, u Sarajevu je u ponedjeljak u prostorijama ovog preduzeća došlo do incidenta u kojemu su sudjelovala dva radnika. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo o čemu je obaviješten i tužioc Kantonalnog tužilaštva KS, saopšteno je.

- -

Kako tvrde iz ove kompanije, nepoznati napadač je jučer (ponedjeljak, 2.4., op.a.) u 11.15 nanio tjelesne povrede D. Treboviću, bivšem direktoru za pravne i ekonomske poslove u JP Ceste FBiH, trenutno angažiranom na poziciji stručnog saradnika za plan i analizu.

Liječnička pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ gdje su konstatirane teške tjelesne povrede nakon čega je povrijeđeni prebačen na Maksilofacijalnu kliniku KCUS-a na daljnje liječenje.

Stanje povrijeđenog je i dalje teško i indicirana je potreba za operativnim zahvatom.

Prilikom napada, u nastojanju da spriječi dalje eskaliranje sukoba, hladnim oružjem je povrijeđen i uposlenik E. Skenderagić koji je zadobio tri ubodne rane. Isti je također prebačen u Opću bolnicu ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ gdje mu je ukazana neophodna pomoć i zadržan je na opservaciji.

- -

Identitet napadača je utvrđen pomoću snimaka sa nadzornih kamera, a prema najnovijim informacijama sa kojima Ceste FBiH raspolažu, potraga za počiniteljem je u toku, piše bljesak.

Najnovije

Novi udarac Putinu: EU usvojila 14. paket sankcija protiv Rusije

Evropsko vijeće je danas usvojilo 14. paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mjera kojima se zadaje dalji udarac Putinovom režimu...