Pozadina priče o muškarcu koji je uhapšen nakon poziva Kolindi: Samo je očajnički tražio pomoć za bolesnu kćerku

preporučujemo

Priča o muškarcu iz Koprivnice koji je uhapšen nakon poziva uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović izazvala je veliku pažnju hrvatske javnosti.

44-godišnji Dragan Dolenec, otac teško bolesne 14-godišnjakinje, jučer je nazvao ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kako bi zatražio njenu pomoć. Na njegov poziv javila se tajnica ureda koja ga je uputila da predsjednici pošalje dopis.

Revoltirani muškarac na to je rekao: “Ma, najbolje bi bilo da ja odem na Rebro, bacim bombu i zakoljem doktora”, zbog čega je odmah prijavljen policiji koja ga je pronašla i uhapsila.Njegova supruga Kruna Dolenec je u razgovoru za portal Podravski.hr otkrila pozadinu slučaja.

Dragan i Kruna Dolenec se već 14 godina muče s teškom bolesti koja je dijagnosticirana njihovoj kćeri. Ona je, naime, rođena bez bubrega, mjehura, debelog crijeva, s dvije maternice i rodnice koje su joj u međuvremenu uklonjene.No, za koliko-toliko normalan život kćeri Doleneca je potrebna operacija mjehura i transplatacija bubrega. Djevojčica se nalazi u bolnici, gdje joj društvo pravo majka Kruna, a njezin otac je prekjučer u očaju nazvao ured predsjednice.

Nakon što nije uspio dobiti predsjednicu na telefon, očajni Dragan Dolenec je rekao: “Najbolje bi bilo da ja odem na Rebro, bacim bombu i zakoljem doktora.”

Već sljedeći dan je uhapšen i priveden na ispitivanje.

Mom suprugu teško pada ova bezizlazna situacija i traži pomoć bilo gdje pa je zato nazvao predsjednicu. Na kraju je ispalo tako da je zaprijetio bombom, no vjerujte mi, suprug je prilično slab i razočaran i nikad takvo nešto ne bi napravio. To je rekao u afektu, a vidite šta se odmah dogodilo. Ja svako jutro putujem u Zagreb, dolazim kasno navečer doma i sad sam ostala sama. Nije Dragan ništa loše mislio, niti ozbiljno prijetio, no to se nije tako shvatilo i sad je u Varaždinu u pritvoru. Ne znam kako ćemo dalje. Njega nema, a moja Vanesa pati i muči se u bolnici”, rekla je Kruna Dolenec u razgovoru za Podravski.hr.

Očajni roditelji već godinama traže rješenje za loše zdravstveno stanje svoje kćeri. Mogla bi joj pomoći operacija kod dr. Eugenea Minevicha iz urološkog centra u američkom Cincinatiju, ali za to im je potrebna suglasnost Hrvatskog zavoda za zdravstven osiguranje, kojeg ne mogu dobiti bez suglanosti liječnika njihove kćeri.

“Jedni na druge prebacuju odluku o operaciji i tako to traje već godinama. Mogli bismo pomoći mojoj djevojčici kad bi imali novaca da privatno platimo, no to nemamo, ne znam koliko to košta, no zasigurno je velik novac u pitanju. Budući da nemam drugog rješenja, jer više ne možemo čekati da se HZZO i liječnici dogovore, moram tražiti financijsku pomoć kako bi moja djevojčica dobila operaciju”, rekla je Kruna Dolenec.

Najnovije

Tviteraši pozvali Čovića da čestita Veležu, a zatim ga ošišali

Nakon sinoćnje historijske pobjede Veleža u utakmici protiv grčkog AEK-a, na društvenim mrežama zavladalo je totalno ludilo.  Na društvenoj mreži...