Požar u Klinici za plućne bolesti UKC Tuzla, jedna osoba smrtno stradala

Preporučujemo

U Klinici za plućne bolesti UKC Tuzla u Slavinovićima, gdje je smještena jedna od tri Covid bolnice u Tuzlanskom kantonu, jutros je izbio požar uslijed kojeg je jedno lice, nezvanično žena, smrtno stradalo.

Iz Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrdili su  informaciju da je u požaru jedna osoba izgubila život.

- -

Intervenisala je i profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla.

Događaj je potvrđen i iz Kantonalnig tužilaštva Tuzlanskog kantona.

– U toku je uviđaj i druge istržne radnje u bolnici u Slavinovićima. Po nalogu tužioca uviđaj obavljaju istražitelji OKP PU Tuzla, a na terenu je i inspektor protivpožarne zaštite. Trenutno se ne može govoriti o tačnim uzrocima požara u kojem je smrtno stradala jedna osoba. O uzrocima požara i svim drugim okolnostima koji se vezuju za događaj ćemo biti u mogućnosti dati više informacija kada se obave sve potrebne istražne radnje i dostavi se izvještaj Tužilaštvu- rekao je Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

No, kako doznaje portal Crna Hronika od izvora bliskom istrazi, do požara je navodno došlo nakon što je pacijentica zapalila cigaretu pored boce s kisikom.

- -

Planula je vatra koja je zahvatila dvije sobe, ali zahvaljujući brzoj i spretnoj reakciji bolničkog osoblja do dolaska vatrogasaca, izbjegnuta je još veća tragedija.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...