Poznata imena muškaraca koji se sumnjiče da su bacili bombe na kuće Irfana Čengića i Vedada Deljkovića

Preporučujemo

Sarajevska policija uhapsila je dvojicu momaka koji se sumnjiče da su bacili bombu na kuću Irfana Čengića i Vedada Deljkovića, a prema nezvaničnim saznanjima riječ je o Benjaminu Aganoviću i Mirzi Hasanbegoviću.

Kako je saopćeno iz policije, oni su lišeni slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” prvog aprila, odnosno jučer.

- -

Također, muškarci lišeni slobode se dovode u vezu i sa izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršeno dana 26. marta. U toj ulici se nalazi kuća Vedada Deljkovića, vijećnika u Općini Stari Grad.

Oni se nalaze u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti njihovog počinjenja”, saopćeno je ranas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je i sam načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić rekao jučer, sumnja se da su ove eksplozije povezane sa parkinzima u ovoj općini i tome što je pokrenuta inicijativa da se svi parkinzi vrate u vlasništvo općine.

Najnovije

Dodik pozvao na usvajanje izvještaja o Srebrenici u NSRS-u, a potom i na miting

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik pozvao je da se 18. aprila u Narodnoj skupštini RS-a usvoji izvještaj Međunarodne komisije...